هادی عطارزاده طوسی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار كرد: سازمان محیط زیست پیگیر باشد تا دستگاه تست چهار گاز در مراكز معاینه فنی خودرو در مشهدخریداری و نصب شود تا میزان آلایندهها به طور واقعی مشخص و معاینات فنی اثر بخشتر صورت بگیرد و از این طریق و با استفاده از وسایل استاندارد، میزان آلایندگی را كاهش داد.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی مشهد افزود: برخی از اتوبوسهای بخش خصوصی از جمله شركت توس سیررضوان، دود زایی دارند و پیشنهاد ما این است تا برای رفع دودزایی ناوگان بخش خصوصی سرویس نگهداری اتوبوس ها متمركز شود.
سهم 5 درصدی اتوبوس ها در آلودگی هوای مشهد
وی در ادامه بر اقدامات رفع دودزایی و معاینه فنی ناوگان اتوبوس رانی در دوره های منظم تاكید و گفت: سهمیه مصرف گازوئیل در شهر توسط ناوگان اتوبوسرانی كمتر از 5 درصد است و این ناوگان از مجموع آلایندگی ها توسط موتور سیكلتها، خودروهای شخصی، خودروهای سنگین و كارخانجات سهمی كمتر از 5 درصد را دارد.
عطارزاده به نصب جایگاه سوخت در ابراهیم آباد و تاثیر كاهش آلایندگی و میزان مصرف سوخت اتوبوسها اشاره و افزود: با مراكز دانشگاهی برای كاهش مصرف سوخت و كاهش آلایندگی در تعامل هستیم.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی مشهد گفت: در حال حاضر و با پیگیری های استانداری خراسان رضوی گازوئیل كم گوگرد به طور مستمر در اختیار ناوگان اتوبوسرانی قرار می گیرد.
وی توضیح داد: میزان استاندارد آلاینده ها در خودرو 50 پی.پی.ام است كه در اتوبوس های مشهد 150 تا 200 پی.پی.ام میزان آلایندگی آنها براورد شده كه نسبت به گذشته كه پنج هزار بوده بهبود یافته است.
100 اتوبوس جدید یورور 3 وارد ناوگان اتوبوسرانی می شود
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی مشهد برای دستیابی به كاهش آلودگی هوا در مشهد در اتوبوسرانی به برنامه هایی شامل اقدامات فرهنگی، آموزشی، فنی و پشتیبانی اشاره كرد و گفت: 100 اتوبوس جدید یورور 3 وارد ناوگان اتوبوسرانی می شود.
عطارزاده تاكید كرد: اتوبوسهای با بنزین یورو 3 كمترین میزان آلایندگی را دارند و در كشور از این استاندارد بالاتر را نداریم.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی مشهد گفت: اقداماتی برای دریافت اتوبوس در قالب بند "ق" در حال اجراست كه در راستای تفاهم نامه بین وزارت كشور و وزارت نفت و مرتبط با یكی از ماده های توافق نامه برای دریافت بودجه 93 – 94 است.
وی توضیح داد: به سازمان های اتوبوسرانی سراسر كشور در راستای كاهش میزان مصرف انرژی طرح هایی ارائه شده و بودجه ای كه از محل صرفه جویی ایجاد شود برای نوسازی و توسعه ناوگان اتوبوسرانی اعطا می شود.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی مشهد ادامه داد: 17 هزار اتوبوس برای كل كشور در نظر گرفته شده كه در طول سه سال به شهرداری های كه صرفه جویی داشته اند تعلق می گیرد.
آخرین اقدام شهرداری برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی
عطارزاده بیان كرد: همچنین تفاهم نامه سازمان حمل و نقل ترافیك با بانك شهر برای دریافت 1800 دستگاه اتوبوس منعقد شده كه آخرین اقدام شهرداری برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی است.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی مشهد همچنین سرچشمه مشكل تامین اتوبوس و تاخیر در آن را از مشكلات تولید خودرو در كشور دانست.
عطارزاده از بازسازی بیش از 600 دستگاه اتوبوس فرسوده، راه اندازی خط یك BRT، اصلاحات 49 خط اتوبوسرانی و حذف خطوط موازی در محدوده مركزی شهر، ورود 307 دستگاه ناوگان جدید با استاندارد آلایندگی یورو 3 به عنوان اقداماتی در زمینه كاهش آلایندگی اتوبوس ها نام برد.
وی در ادامه همچنین كاهش 50 درصدی روغن مصرفی، استفاده از لنت ترمز استاندارد بدون آزبست و كاسه چرخ با فرسایش كمتر، بررسی و رفع مداوم روغن ریزی و گازوئیل ریزی اتوبوس ها، تجهیز واحد سرویس روغن به دستگاه فیلتر پاك كن، مكانیزه كردن شارژ روغن اتوبوس ها و حذف شستشوی قطعات با مواد سوختی در تعمیرگاه ها با استفاده از تجهیزات شستشوی صنعتی را از راهكارهای انجام شده در كاهش آلایندگی اتوبوس ها برشمرد.
نظر شما